sâmbătă, 1 decembrie 2012

Compunere - Bucuria primei zăpezi


Copii bucuroși la vederea primilor fulgi de nea
În mijlcoul curții pline ochi cu zăpadă pufoasă, un grup de copii chiuie de zor. Glasurile lor bine dispuse însuflețesc curtea dominată de albul rece al zăpezii. Îmbrăcați cu haine groase, cu căciuli mari și mănuși călduroase nu par să simtul frigul de afară. Se aruncă unii pe alții în zăpadă și se bulgăresc neîncetat. Bucuria sinceră, însoțită de o roșeață în obraji, li se citește pe față. Aleargă de colo-colo de parcă ar dori să calce în picioare toată neaua din jur. 

Veselia ia amploare în momentul în care cerul se deschide și începe să ningă sănătos. Cu ochii ațintiți în înalturi, copiii admiră fulgii mari și grei, care se rostogolesc cu viteză spre pământ. Ninge exact ca în povești, iar abundența fulgilor de nea creează o atmosferă de basm. În câteva secunde hainele multicolore ale copiilor sunt acoperite de un strat generos de alb. În zadar se scutură micuții de stratul albicios, zăpada îi inundă din nou. Ca niște năluci, își continuă zbenguiala veselă fără să dea vreun semn de oboseală. 

Bucuria nețărmuită a copiilor este firească. Este prima zi de zăpadă din acestă iarnă. În fiecare an prima ninsoare aduce emoție și bucurie în sufletele copiilor. Și în acest an a reușit! Fulgii mari, care au cernut din cer cu o abundență nemaîntâlnită, au făcut din prima ninsoare o adevărată sărbătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu